GeziYemek

Ülkelerin Kahvaltı Gelenekleri | obilet Blog

Uzmanların görüşüne göre, kahvaltı günün en besleyici öğünüdür. Bildiğiniz gibi Türkiye’de de sağlıklı olmasının yanı sıra büyük sofralar kurup, uzun sohbetler edilmiş ve misafirlerin ağırlandığı bir terapi alanı olarak önem taşır…

Bu nedenle, diğer ülkelerde kahvaltı kültürü nasıl merak ettik ve sizler için bir liste derledik.

Kahvaltıdan bahsetmişken, Türkiye’nin Kahvaltı Rehberi yazımızı da göz atmalısınız.

1) Almanya

Almanya’nın kahvaltı kültürü, zengin şarküteri ürünleri ile doludur.Tipik bir Alman kahvaltısı, sosis ve salam olmadan düşünülemez. Bunun yanı sıra, tahıllı ekmekler, inek sütünden yapılan peynirler ve birçok çeşit reçel de masalarda sıklıkla yer alır.

Kendi kültürümüzde olduğu gibi, Almanlar da kahvaltıda çay ve kahve gibi sıcak bir içecek eklemeyi ihmal etmez, fakat genellikle kahveyi tercih ederler.

2) Meksika

Meksika Taco

Yumurta, sosis, fasulye, avokado, patates, muz ve farklı biber çeşitleri kahvaltıda sıkça yer alan malzemelerdir.

Meksika mutfağı, doğal olarak çok renkli ve zengin bir kültürel geçmişe sahiptir. Tortilla ekmeği ise bu mutfağın ayrılmaz bir parçasıdır.

Meksikalılar kahvaltı sofralarına büyük özen gösterirler ve yemeklerini dikkatlice hazırlarlar.

3) İngiltere

Liverpool’da Yeme İçme Kahvaltı

İngilizler için kahvaltı vazgeçilmez bir öğündür. Kahvaltıda; yumurta, reçel, kızarmış sosis, bacon, fasulye ve kızarmış ekmek mutlaka bulunur.

Kahvaltıyı tek bir tabakta toplar ve yanında portakal suyu ya da sütlü çay içmeyi tercih ederler. Eğer aceleleri varsa, mısır gevreği de olsa, mutlaka güne kahvaltıyla başlarlar.

4) Fransa

Kruvasan

Fransızlar, kahvaltıda sadelikten yanadır. Tereyağı veya reçel ile zenginleştirilmiş bir kruvasan ve yanında sıcak çikolatayı tercih ederler. Peynir ise, günün diğer öğünlerinde şarap ile tüketilen bir aperatif olarak görülür.

Ancak, pazar kahvaltıları büyük öneme sahiptir ve bu günlerde genellikle krep yenir.

5) Çin

Çin Kahvaltısı

Çin’deki kahvaltılar, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça farklıdır. Pirinç lapası, onlara göre vazgeçilmez bir yiyecektir.

“Kahvaltıda iyi bir beslenme, öğlen doyurma ve akşam aç kalma” felsefesi, kahvaltının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir sözdür.

6) Rusya

Ruslar, kahvaltıda tatlı yiyecekleri çok fazla tercih etmezler.

Onlar, yulaf lapası, omlet, havyar ve yumurta gibi yiyecekleri tercih ederler. Ayrıca süt, kahve, meyve suyu ve siyah çay tükettikleri içeceklerdir.

7) Japonya

Japonya Kahvaltı

Japonlar kahvaltılarında haşlanmış pirinç, deniz yosunu, soya peyniri ve balık tüketirler. Protein açısından zengin bir beslenmeye dikkat ederler.

Sağlıklı yaşamayı önemseyen Japonlar, içecek olarak genellikle yeşil çay tercih ederler. Bu çay, antioksidan bakımından zengin doğal bir bitki çayıdır.

8) Pakistan

Pakistan Kahvaltı

Pakistan’da kahvaltı kültürü, kentsel ve kırsal alanlar arasında farklılık gösterir.

Şehirde sabahları ekmek, tereyağı, reçel ve yumurta yaygınken, kırsalda lassi adı verilen ayran hazırlanır ve ekmek ile tüketilir.

9) Hindistan

Hindistan Kahvaltı

Hindistan’daki klasik kahvaltı yemekleri arasında, kavrulmuş irmik ve sebzelerden yapılan upma, buharda pişirilmiş pirinç keki, krepe benzer mercimek krakeri, ayrıca mayasız ekmek (saç veya tavada pişirilen) bulunmaktadır.

10) Kenya

Kenya Kahvaltı

Kenya mutfağında pirinç, kahvaltının en önemli bileşeni olarak öne çıkar.

Ayrıca herhangi bir öğünde olduğu gibi kahvaltıda da tropikal meyveleri tercih ederler.

Süt ve şekerle kaynatılarak yapılan chai çayı ise temel içeceklerindendir.

11) İtalya

İtalya Kahvaltı

İtalyanlar kahvaltıya adeta tutku duyarlar; kahvenin yanında sunulan her şey kahvaltı olarak değerlendirilebilir.

Bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle bisküvi, pastane atıştırmalıkları ve tatlı-tuzlu yiyecekler tercih edilir.