Adana Seyahat Rehberi: Şehrin Doğal ve Tarihi Güzellikleri!
Adana, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak, zengin kültürel mirası, tarihi yapıları ve eşsiz mutfağı sayesinde kış aylarında da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Bu kadim şehrin sahip olduğu zengin kültürel miras ve verimli topraklarıyla bir arada sunmuş olduğu eşsiz mutfağından dolayı gezginlerin rotasında yer alıyor. İşte, tarihi ve turistik durakları.
ADANA’DA GEZİLECEK YERLER
PORTAKAL BAHÇELERİ
Çukurova Bölgesi olarak da bilinen Adana Ovası, Türkiye’nin en geniş delta ovası olarak öne çıkıyor. Narenciye üretiminin artış gösterdiği bu şehir; turuncu ve yeşilin her tonunu barındıran portakal bahçeleriyle dikkat çekiyor.
ANAVARZA ANTİK KENTİ
Kozan ilçe merkezinin 28 kilometre güneyinde bulunan Anavarza Antik Kenti, şehrin önemli turistik yerleri arasında gösteriliyor. Bu antik bölgede, hamam, kilise kalıntıları, tiyatro, su yolları, kaya mezarları ve antik yollar gibi birçok tarihi yapı yer almakta.

BÜYÜK SAAT KULESİ
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana, zengin tarihi ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Seyhan ilçesindeki Ali Münif Caddesi’nde yer alan, tuğla ve kesme taştan inşa edilmiş Büyük Saat Kulesi, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

ADANA YENİ MÜZE KOMPLEKSİ
1924 yılında, Adana ve çevresindeki sütun başlıkları ve lahitler ile kurulan Adana Müzesi, Türkiye’nin en eski 10 müzesinden biri olarak kabul ediliyor. Müze içerisinde, Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykeller, lahitler, steller, sunaklar ve büstler gibi taş eserler sergileniyor.

ULU CAMİİ
Ramazanoğlu Beyliği Dönemi’nde, 1513 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından inşa edilen Ulu Camii, Selçuklu, Memlük ve Osmanlı mimari özelliklerini bir arada barındırarak şehirdeki diğer tarihi yapılar arasında öne çıkıyor.

ŞEHRİN TADI: ADANA KEBAP
Adana, yalnızca tarihiyle değil, aynı zamanda mutfağıyla da kendine hayran bırakan bir şehir. Bu şehirdeki en popüler lezzetlerden biri ise “Adana Kebap”.
ADANA KEBAP NASIL HAZIRLANIR?
Erkek koyun etinin ve kuyruk yağının elle zırhlanarak biçimlendirilmesiyle elde edilen Adana kebap, tuz, kırmızı toz biber ve kırmızı kök biber ile yoğrularak hazırlanır. Bu kebap, ayrıca mangalda ayrı şişlerde pişirilen domates, süs biberi ve yeşil biberin yanı sıra sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyuyla servis edilir.

Kömbe, karakuş tatlısı, halka tatlı, şam tatlısı, kaynar ve bici bici gibi geleneksel Adana tatlıları yanında, babagannuş, ezme salatası, humus, yeşil zeytin salatası, muammara ve ekşili taze kekik salatası da tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır.