2025’te Gerçek Para Kazandıran 40’tan Fazla Telefon Uygulaması
Her gün bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde birçok uygulama kullanıyoruz ve bunlar hayatımızda önemli bir yer kaplıyor. Ancak, bazı uygulamaların size para kazandırabileceğini, hatta bu uygulamalar aracılığıyla geçiminizi sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz?
Google’da kısa bir araştırma yaparak para kazanma potansiyeline sahip uygulamalar hakkında sayısız bilgiye ulaşabilirsiniz. Fakat bu yazıların büyük bir kısmı eski yöntemlere dayanıyor ve genellikle geçici kazançlar sağlıyor. Bunlar, sadece zamanınızı ve bilgi birikiminizi çalmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu uygulamalar elbette birilerine para kazandırıyor; ama maalesef o kişilerden biri siz değilsiniz!
Bu nedenle, yazımızda zamanınıza değer katacak ve çalışmasanız bile sürekli gelir elde edebileceğiniz uygulamalara odaklanacağız. Eğer biraz çaba harcamaya hazırsanız, bu uygulamalar sayesinde hatta maaşlı işinizi bile bırakıp finansal özgürlüğünüzü elde edebilirsiniz.
Ben de 12 yıldır internet üzerinden yaşamimi sürdüren birisi olarak, tecrübelerimi paylaşacağım. Dikkat! Bu yazı sizin için yeni bir yaşamın kapılarını aralayabilir!
Fakat öncelikle bir konuya dikkat etmenizde fayda var: Üyelik için ücret talep eden para kazanma uygulamalarına para kaptırmamanız önemli. Üye olmadan önce kullanıcı yorumlarını ve uygulama değerlendirmelerini dikkate almanız, finansal güvenliğinizi sağlamak adına son derece önemlidir.
Şimdi gelin telefonunuzdan para kazanmanıza olanak tanıyacak uygulamalara yakından bakalım.
Türkiye’de Telefondan Gerçek Para Kazandıran Uygulamalar:
1- TikTok
Eğer TikTok’tan en çok kazananları araştırdıysanız, muhtemelen bir TikTok hesabınız vardır. Geçtiğimiz yıl ADDISON RAE, TikTok’tan 5 milyon dolar kazanarak listenin başına yerleşti.
Gençlere yönelik başlasa da TikTok, popülaritesiyle hızla büyümeye devam ediyor, bu sayede kısa sürede yüksek izlenmelere ulaşmak oldukça kolay. .
2- Twitch
Twitch, canlı yayınlar aracılığıyla eğlenceli şeyler yaparak para kazanmanıza olanak tanır. Oyun oynayabilir, müzik dinleyebilir, dans edebilir veya insanlarla sohbet edebilirseniz, izleyicilerinizden hediyeler alarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Türkiye’de Twitch üzerinden aylık 500 bin TL’ye kadar kazanan hesaplar mevcuttur.
3- YouTube
YouTube için “internetin yarısı” demek abartı olmaz. Her ay 2 milyardan fazla kişi YouTube’a giriyor ve her kullanıcı ortalama 40 dakika zaman harcıyor. Bu şaşırtıcı istatistik, YouTube’u yayıncılar için en önemli gelir kaynaklarından biri haline getiriyor. Özellikle YouTube’da kazanç sağlamak istiyorsanız, izleyici olmaktan üretici olmaya geçmenin tam zamanı!
Sadece para kazanmak için bir YouTube kanalı açmak yeterli olmayabilir. Bu nedenle ilgilendiğiniz, keyifle içerik üretebileceğiniz bir YouTube kanalı oluşturmalısınız. Böylece doğru yöntemlerle haftada 1-2 video üretirseniz, uzun vadede ayda on binlerce lira kazanmaya başlayabilirsiniz.
4- Twitter
Twitter, paylaşımlarınızın görüntülenme sayısına göre size ödeme yapar; ancak öncelikle sağlam bir takipçi kitlesine sahip olmalısınız. Eğer 500’den fazla takipçiye sahipseniz ve gönderileriniz son 3 ayda 15 milyon görüntülenme aldıysa, para kazanma imkanını aktif edebilirsiniz. Ayrıca Twitter’ın abonelik sisteminden de para kazanmak mümkün.
5- Udemy
Türk girişimci Eren Bali’nin kurmuş olduğu Udemy, dünya çapında tanınan bir eğitim platformudur.
Bir alanda bilgi sahibiyseniz (köpek eğitimi bile olabilir) ve bu bilgilerin başkaları için faydalı olacağını düşünüyorsanız, Udemy’de eğitim videoları oluşturarak para kazanabilirsiniz.
Üstelik daha önce eğitim deneyiminiz olmasa bile uygulama, öğrenim durumunuza göre video çekme süreçlerini adım adım gösteriyor.
Hayat hikayesini merak edenler için Eren Bali’nin Silikon Vadisi’nde mücadele veren sıra dışı hikayesini inceleyebilirsiniz.
6- Instagram
Günümüzde, para kazandıran en kolay ve en yaygın platform olan Instagram’ın dünya genelinde 2 milyar; Türkiye’de ise 57 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların %71’i 35 yaşın altındadır.
İlham verici, eğlenceli, giyim, trend, sanat ya da sağlık gibi herhangi bir alanda insanların ilgisini çekmeyi başarırsanız, Instagram’dan kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz.
7- Telegram
WhatsApp’ın gizlilik güncellemelerinin ardından dikkatleri üzerine çeken Telegram, para kazanma yöntemleri açısından da oldukça cazip hale geldi.
Freelance Çalışarak Para Kazandıran Uygulamalar
8- Fiverr, Bionluk, r10.net, Freelancer
Fiverr, freelance çalışanları firmalarla ve hizmet almak isteyenlerle bir araya getiren bir platformdur. Makale yazımı, grafik tasarım, seslendirme, sosyal medya yönetimi, animasyon gibi birçok alanda yeteneklerinizi Fiverr’da gösterebilir ve iş alabilirsiniz.
Yapmanız gereken şey, bir profil oluşturmak, deneyimlerinizi listelemek ve önceki projelerinizden örnekler sunmak. Ücret tarifesini de belirlemeniz gerekiyor.
Daha sonra işverenlerin ilanlarına başvurarak tekliflerinizi sunabilirsiniz. Eğer işverenler teklifinizi beğenirse, işi kapabilirsiniz. Ayrıca müşteriler, doğrudan sizinle de iletişime geçebilir.
Ödemeler doğrudan banka hesabınıza ya da Instant Pay veya Payoneer üzerinden yapılabilir.
Bu arada Fiverr kazancınızdan %5’ten %20’ye kadar bir kesinti yapıldığını belirtmeliyim. Ne kadar çok kazanırsanız, kesinti oranınız da o kadar düşüyor.
Upwork ise, rekabetin çok yüksek olduğu bir freelance iş platformudur. Bu nedenle, fiyat kırılan kişilere avantajlı bir seçenek sunar. Yani siz “Ben bir logoyu 100 dolardan aşağı yapmam” diyebilirsiniz, ama 10 dolara logo tasarlayan birçok kişiyle rekabet etme ihtimaliniz olduğunu unutmayın.
9- Armut, TaskRabbit
Yeteneklerinizi para kazanma fırsatına dönüştürebileceğiniz birçok alan var. Boya badana işlerinde usta mısınız? Oda temizliği yapma konusunda başarılarınız mı var? Grafik tasarımında yetenekli iseniz, sunduğunuz hizmetleri Armut ve TaskRabbit uygulamalarına kaydetmek yeterli.
E-ticaret Yaparak Para Kazandıran Uygulamalar
10- Amazon, Etsy, Trendyol vb.
Günümüzde e-ticaret yapmak her zamankinden daha kolay ve kazançlı hale geldi. Dropshipping yöntemiyle fiziksel bir ürün dahi olmadan satış yapıp gelir elde edebilirsiniz. Üstelik Amazon ve Etsy gibi yurtdışı siteleri, Türk girişimciler için büyük fırsatlar yaratıyor.
Müzik Dinleyerek Para Kazandıran Uygulamalar
11- Music Xray, Radioearn
Müzik dinlemeye meraklıysanız ve müzik kültürünüzde yeterince derinlik varsa, müzik dinleyerek para kazanmak sizin için eğlenceli bir alternatif olabilir. Bazı uygulamalar, müziği puanlamanızı isterken, bazıları çalma listeleri üzerinden para kazanmanıza olanak tanır.
Anket Doldurarak Para Kazandıran Uygulamalar:
12- Swagbucks
Swagbucks, çeşitli anketler doldurarak, çevrimiçi alışveriş yaparak ve verilen görevleri yerine getirerek para kazanabileceğiniz bir platformdur. Hatta video izleyerek bile kazanç sağlayabilirsiniz. Swagbucks, Android ve iOS kullanıcıları tarafından 5 üzerinden 4 puan almıştır.
Bir kullanıcı, Swagbucks hakkında şöyle diyor:
“İş yerindeyken veya okulda öğle tatilinde ekstra gelir elde edebileceğiniz harika bir uygulama. Ödemelerimin bazılarını nakit, bazılarınızı ise Amazon hediye kartı ile aldım.”
13- Toluna
Kolay bir şekilde üye olunabilen Toluna uygulamasını tanımak için üye olduktan sonra videolu yönergeleri izleme imkanı bulabilirsiniz. Şampuan kullanma alışkanlığı, yeni çıkan akıllı telefonlar veya güncel siyasi gelişmeler hakkında anket oluşturup ekstra puan kazanabilirsiniz. Toluna, iTunes’ta 3.3, Play Store’da da 3.3 puan almayı başarmıştır.
Bir kullanıcı Toluna deneyimini şöyle aktarıyor:
“Sabırlı ve azimli olmaya dikkat edin. Bir buçuk yıldır Toluna kullanıyorum. Yeterli puanı topladığınızda ödemenizin Paypal üzerinden yapıldığı gibi, isterseniz adresinize çek gönderilmesini de talep edebilirsiniz.”
14- Google Ödüllü Anketler
Bu uygulamada, 20 saniye içinde anket doldurarak para ödülü kazanabilirsiniz. iOS kullanıcıları ödemelerini Paypal üzerinden, Android kullanıcıları ise Google Play kredisi olarak alabilir.
Kayıt olurken verdiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Yanlış bilgi vermeniz durumunda üyeliğiniz iptal edilme riski ile karşılaşabilir.
Haftada ortalama bir anket geliyor, daha fazla anket almak istiyorsanız, telefonunuzda konum geçmişinizi aktif hale getirmenizi öneririm. Böylece gittiğiniz yerlerle ilgili anketler alabilirsiniz.
15- Userfeel
Android ve iOS uyumlu Userfeel, web siteleri üzerinde gezinerek para kazanmanıza olanak tanıyor. Yeni web sitelerine girip kullanım deneyiminiz hakkında videolu geri bildirimler yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Her test 10 ila 20 dakika sürmekte ve test başına 10 dolar kazanmanız mümkün. Ödemeler Paypal veya Payoneer üzerinden yapılmaktadır.
Userfeel’a üye olduğunuzda bir deneme sürecinden geçiyorsunuz. Burada verilen görevi yerine getirirken sesiniz ve ekran görüntünüz kaydediliyor. Gösterdiğiniz performans Userfeel ekibi tarafından değerlendiriliyor. Daha yüksek bir puan aldıkça daha fazla teste katılıp gelir elde etme şansınız artıyor.
Google Play’deki yorumlarda bir kullanıcı, “Video yüklerken bazı sorunlar yaşadım ancak teknik ekip sorunumu nasıl halledeceğim konusunda yardımcı oldu, böylece ödememi aldım. Ek gelir elde etmek için oldukça güzel bir uygulama.” şeklinde konuşuyor.
16- Money App
Android ve iOS uyumlu Money App, bir pazar araştırması uygulamasıdır. Düşüncelerini belirtme, oyun oynama, mağaza ürünlerini inceleme, hizmetleri test etme ve deneme sürümlerini inceleme gibi görevler aracılığıyla para kazanabilirsiniz.
Uygulamanın en güzel tarafı, ödemelerinizi 2-3 gün içinde alabilmenizdir. Çünkü bu tür uygulamalarda ödeme genelde aylık olarak yapılmakta ve parasal ödüller yerine hediye kartları verilmektedir.
Google Play ve iTunes’te 5 üzerinden 4.8 alan Money App ile ilgili bir kullanıcı “5 gün içinde 10 dolar kazandım. Oturduğum yerden kazandığım için hiç de fena değil.” şeklinde görüş bildirmektedir.
Yürüyerek Para Kazandıran Uygulamalar:
17- Sweatcoin
Sweatcoin, telefonunuzun adım sayarını ve GPS’ini bağlayarak adımlarınızı takip eder. 1000 adım başına 0.95 Sweatcoin kazanın. Kazandığınız SWC’leri spor malzemeleri, spor kursu hediye çekleri veya nakit olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kazandıklarınızı hayır kuruluşlarına bağışlayabilirsiniz.
18- Miles
Miles uygulaması, yürüyerek veya bisikletle, araba kullanarak ve daha birçok ulaşım yöntemiyle kullanıcılarına “yolcu mil” sunmaktadır. Ayrıca yürümek, otomobile göre 10 kat daha değerlidir!
Uygulamanın çalışmasına ve konumunuzu takip etmesine izin vererek puan kazanmaya başlayabilirsiniz; bu puanları daha sonra hediye kartlarına dönüştürebilirsiniz. Ancak, ödeme alabilmek için bir miktar yol kat etmeniz gerekecek. Örneğin, 1 dolar değerinde bir Amazon hediye kartı kazanmak için 5000 – 10000 yolcu miline sahip olmanız gerekecek.
19- Evidation
Evidation, pazar araştırması için sağlık şirketleriyle iş birliği yaparak para kazanmanızı sağlar. Adımlarınız, uyku saatleriniz veya öğünleriniz yoluyla gelir elde edebileceğiniz gibi, yarışmalara katılarak, anketleri tamamlayarak, tweet atarak ve benzeri yollardan da puan toplayabilirsiniz. 10.000 puan için 10 dolar kazanabilir ve paranızı doğrudan banka hesabınıza aktarabilirsiniz.
Evidation; Apple Health, Samsung Health, Fitbit, Strava, MyFitnessPal ve Garmin gibi uygulamalarla entegre edilebilir.
Evcil Hayvan Bakarak Para Kazandıran Uygulamalar:
20- Petsurfer
Bu uygulamalar sayesinde evcil hayvanların bakımını üstlenerek para kazanabilirsiniz. Kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanları bir süreliğine sahiplenebilir veya düzenli olarak köpeklerle yürüyüşe çıkabilirsiniz.
21- Doggo
Basit bir mantıkla Doggo’ya üye oluyorsunuz. İnsanların köpeklerini günlük veya haftalık olarak gezdiriyorsunuz ve karşılığında köpek sahiplerinden ödeme alıyorsunuz.
Fotoğraf Çekerek Para Kazandıran Uygulamalar:
22- Foap, Shutterstock vb.
Gelişen kamera teknolojisi sayesinde herkes cebinde bir profesyonel fotoğraf makinası bulundurmaya başladı. Eğer cep telefonunuzla fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, bu fotoğrafları satışa sunarak para kazanabilirsiniz.
Bu stok fotoğraf uygulamaları, markalar ve reklam ajansları için mükemmel bir kaynak oluşturmaktadır.
Yapmanız gereken, buralarda bir hesap açıp yüksek kaliteli fotoğraflarınızı etiketleyerek yüklemek. Markaların istediği fotoğraf ve videoları çekmek, satış olasılığınızı artıracaktır ve fotoğraf başına 5 ila 100 dolar kazanç elde edebilirsiniz.
Eşyalarınızı Satarak Para Kazandıran Uygulamalar:
23- Letgo, Dolap, Gardrops, Zebramo
Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı bulunan Letgo ve Dolap gibi uygulamalar, kullanmadığınız eşyaları satışa çıkarmanızı sağlıyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Yaptığınız Alışverişlerden Para Kazandıran Uygulamalar:
24- Ibotta
Ibotta’nın çalışma şekli oldukça basit:
Uygulamayı indirip, satın almak istediğiniz ürünleri kaydediyorsunuz. Ürünü satın aldıktan sonra, fiş veya faturanın fotoğrafını çekip göndererek nakit iadesi alıyorsunuz.
Para 48 saat içinde hesabınıza geçiyor!
25- Rakuten
Rakuten, Japonya merkezli bir e-ticaret platformu olup, yemek servisi de sağlamaktadır. Rakuten’den alışverişlerinizi yaptığınızda paranızın %40’ına kadar geri alabilirsiniz.
Hesap oluşturduktan sonra istediğiniz ürünü satın alır ve birkaç saat veya gün sonra paranızın bir kısmını iade alırsınız.
Gerçek para iade sistemi birçok magazadan faydalanmanıza imkan tanır.
Gizli Müşteri Olarak Para Kazandıran Uygulamalar
26- Field Agent
“Saha ajanı” olarak bilinen bu uygulama, çeşitli mağazaya müşteri gibi giderek gözlem yapmanıza ve bu süreçten para kazanmanıza olanak tanır. Ürünlerin fiyatlarını kontrol etmek, mağaza tasarımına dair görüntüler almak gibi görevlerinizi yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Araştırma şirketlerinin, her mağazaya kendi denetlemenini göndermek yerine bu yöntemle maliyetlerini düşürmeyi tercih etmesi de büyük avantaj sağlıyor.
27- Gizlimusterionline.com
Gizli müşteri olarak önceden belirlenen görevleri yerine getirerek para kazanabilirsiniz. Görevlerinizin ücretleri daha önceden tanımlanır. Temel olarak, doğru zamanda doğru yerde olmak ve sizin gözlemlerinizi sunmak hedeflenir.
Kazancınız: Ortalama 300 dolardan 500 TL’ye kadar kazanç elde edebilirsiniz.
Aracınızı Kiralayarak Para Kazandıran Uygulamalar
28- Rentiva
Herkesin bir araç sahibi olması gerekmez. Birçok insan, araçlarını sadece hafta sonları kullanır. Rentiva, kullanmadığınız araba, kamyonet, SUV veya minibüslerinizi saatlik, günlük veya haftalık olarak kiralamanıza olanak tanır. Yani Rentiva, paylaşım ekonomisi alanında çalışmaktadır.
Rentiva kullanıcılarından biri uygulamayı şöyle anlatır:
“Kullanmadığım zamanlarda aracımı kiralayarak oturduğum yerden para kazanıyorum. Sigorta sayesinde de içim rahat.”
Yatırım Yaparak Para Kazandıran Uygulamalar
29- Fundrise
Fundrise, gayrimenkul yatırımı yapmanıza yardımcı olan bir platformdur. Kullanıcılar, Fundrise ekibi tarafından ABD’de satın alınan veya yönetilen çeşitli gayrimenkul projelerine portföy yatırımı yapabilirler. Bu uygulama üzerinden 10 dolarlık küçük bir miktarla dahi ticari gayrimenkul portföyü oluşturmanız mümkündür.
30- Acorns
Acorns, küçük ölçekte yatırım yaparak para kazanmanızı sağlayan bir uygulamadır. Örneğin, bir ürün aldınız ve fiyatı 58.50 lira. Acorns, bu fiyatı en yakın tam sayıya yuvarlar; bu örnekte 59’a tamamlar ve 50 kuruş ile sizin adınıza yatırım yapar. Kredi kartınızı Acorns’a eklemek yeterlidir.
Böylece, bu uygulamayı kullanmaya başladığınızda farkında olmadan size 50 lira kazandırılması mümkün.
Veri Paylaşımı Yaparak Para Kazandıran Uygulamalar
Kişisel verilerimizin büyük bir kısmını Facebook gibi platformlarla ücretsiz paylaştığımızı düşünün; bu bilgileri paylaşarak kazanç elde etmek hiç fena bir fikir değil.
31- Pogo
Pogo, konumunuzu ve kredi kartı işlem verilerinizi paylaşmanız karşılığında, PayPal üzerinden nakde çevrilebilecek puanlar sunan bir uygulamadır.
Kaydolduktan sonra telefon izleme özelliğinizi etkinleştirmeniz gerekecek ve banka hesap bilgilerinizi sisteme entegre etmelisiniz. Bu şekilde yılda yaklaşık 10-20 dolar kazanmanız mümkün.
32- Tapestri
Tapestri, kullanıcıların konum verilerini paylaşması karşılığında para ödülü sunan bir uygulamadır. Belirli mağazaları ziyaret ettiğinizde otomatik şekilde ödüllendirilirsiniz. İştirak ettiğiniz andan itibaren kazanmaya başlarsınız.
33- Nielsen Computer & Mobile Panel
Nielsen, internet kullanım alışkanlıklarınızı paylaşmanız karşılığında ödeme yapar. Uygulamayı kayıtlı tüm cihazlarınıza indirdikten sonra yıl boyunca 60 dolara kadar kazanç sağlamanız mümkündür.
Bu, cihaz kullanımlarınızı olumsuz etkilemeden, rahatsız edici bir uygulama olmaksızın gelir elde etmenizi sağlar.
34- MobileXpression
MobileXpression, telefonunuzdan alacağı veriler karşılığında ödül vaat eden bir araştırma panelidir. Uygulama, arka planda çalışarak tarama alışkanlıklarınızı kaydeder. Bu süreçle birlikte popüler değerli hediye kartlarına dönüştürülebilecek haftalık krediler kazanırsınız.
Yıllık yaklaşık 20 dolar pasif gelir elde etmek için bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üyeliğinizin ilk haftasında ayrıca -5 dolar değerinde bir hediye çeki kazanırsınız.
35- SavvyConnect
SavvyConnect, tarama alışkanlıklarınızı kaydeden bir uygulamadır ve bu işlem için güvenilir, modern yöntemleri kullanır. Bu verileri paylaşmanız karşılığında, size cihaz başına ayda 5 dolara kadar para kazanma şansı sunar.
Akıllı telefonunuza, tabletinize ve masaüstü bilgisayarınıza bu uygulamayı yükleyerek toplamda ayda 15 dolara kadar kazanabilirsiniz.
36- Honeygain
Bu uygulama, kullanılmayan internetinizi veri bilimcilerine paylaşarak ayda 50 dolara kadar gelir elde etmenizi sağlamaktadır.
Hızlı mı dersiniz? Windows, MacOS ve Android platformlarında kullanabileceğiniz bu uygulamayı hemen indirip internete bağlanın ve kazanmaya başlayın. 20 dolara ulaşmanın yaklaşık 48 gün süreceğini unutmayın.
Başlamadan önce, sınırsız internete sahip olduğunuzdan emin olun; aksi takdirde limit aşımına uğrayarak ek ücretler ödemek istemezsiniz.
Eşya/Ev Paylaşarak Para Kazandıran Uygulamalar
37- Airbnb
Airbnb, sıkça duyduğumuz “paylaşım ekonomisi” platformlarından biridir ve otel endüstrisini büyük ölçüde değiştirmiştir. Eğer fazladan bir odanız varsa, bu oda için tanışabileceğiniz yeni konuklar ile yaşam masraflarınızı karşılayabilirsiniz.
Oyun Oynayarak Para Kazandıran Uygulamalar
38- Rewarded Play
Google Play’de 140.000’den fazla yorumu ve 4.2’lik değerlendirmesiyle Rewarded Play, “ücretsiz, yasal ve eğlenceli” bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu uygulama, Solitaire, Mahjong, Wheel of Fortune gibi basit oyunların yanı sıra farklı oyunları da ayrıca sunmaktadır. Oyun oynarken ödüllerinizi alır, hediye kartlarınızı ise 48 saat içinde kullanabilirsiniz.
39- Mistplay
Mistplay, yüklediğiniz her yeni oyun için sizi ödüllendiren popüler bir uygulamadır ve yalnızca Android telefonlarda mevcuttur. 10 milyondan fazla kez indirilmiştir.
Ne kadar çok oyun oynarsanız, o kadar çok “unit(birim)” kazanırsınız. En sevdiğiniz mağazaların hediye kartlarına ulaşmak için kazandığınız birimleri nakit paraya çevirebilirsiniz. Böylece yeni oyunları keşfederken para kazanabilirsiniz.
Anlayış sağlayacak bir ipucu: Hediye kartlarını daha hızlı kazanmak istiyorsanız, 3x veya 4x çarpanlı oyunlara yönelmelisiniz.
40- Mode Mobile
10 milyondan fazla kullanıcı, müzik dinlemeleri ve oyun oynayarak para kazanmayı vaat eden Mode Mobile uygulamasını telefon veya tabletlerine indirmiş durumda. Uygulama, içinde yüz binin üzerinde güncel şarkı ve sanatçının yanı sıra radio istasyonları ile eğlence sunmaktadır.
Mode Mobile, müzik dinleme uygulamalarının reklam gelirlerini sizinle paylaşmasa da, görev tamamlayarak (oyun oynama, mesajlaşma, haber okuma, vb.) kazanç elde etebilirsiniz.
41- Trivians: Eski Adıyla Oyna Kazan
Google’da “para kazandıran uygulamalar” araması yaptığınızda hâlâ Oyna Kazan’ı tanıtan sitelere denk geliyorsanız, bunları geçtiğinizden emin olun. Zira Oyna Kazan, çoktan Trivians adını aldı. Kısa süre içinde kripto para kazanabileceğiniz bir bilgi yarışması sunuyor.
42- Hadi
Türkiye’nin canlı bilgi yarışması olarak bilinen Hadi, Turkcell’in geliştirdiği bir uygulamadır. Her gün 12:30 veya 20:30’da gerçekleştirilen yarışmalara firmalar sponsor olup para ödüllerini belirliyor. 12 sorunun tamamını doğru olarak bilenler, ödülü paylaşabiliyor ve kazançları 20 TL’ye ulaştığında banka hesaplarına aktarılıyor. Her yarışmadan önce Instagram’da bir ipucu da paylaşıldığını belirtelim.
Sonuç
Umarız bu listedeki uygulamalardan bazıları ilginizi çeker ve onlara bir şans vermek istersiniz. Unutmayın; yalnızca bir iki uygulama yükleyerek akıllı telefonunuzu para kazanma aracına dönüştürebilirsiniz. Yeterli çaba ve dikkatle harika deneyimler yaşayacağınızı umuyoruz, şimdiden bol kazançlar dileriz.
Bonus: Kendi Uygulamanızı Yapmaya Ne Dersiniz?
Para kazanmak için başkalarına bağımlı olmak zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Kendi uygulamanız veya uygulamalarınız olsa ve hiçbir şey yapmadan sürekli gelir elde etseniz nasıl olurdu?
Bu sadece kazançla ilgili değil; uygulama oluşturmaya ve yazılım öğrenmeye başlamak, geleceğinize ve kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik olabilir.
Teknolojiyi sadece kullanmakla kalmayın; nasıl programlayacağınızı öğrenin!
Uygulamaları indiren tarafta kalmayın. Bir yenisini siz yaratın!
Kimse bilgisayar mühendisi olarak doğmaz, biraz çaba ve matematikle herkes kendi uygulamasını geliştirebilir.
Steve Jobs’ın bu sözü aklınızda bulunsun:
Bir kere gerçeği keşfettiğinizde, hayatınız asla eskisi gibi olmayacak. Bu gerçek, etrafınızdaki her şeyin sizden daha akıllı olmayan kişiler tarafından yaratıldığıdır.