Nasıl Yapılır?

Şeffaf Telefon Kılıfı Beyazlatmanın Yöntemleri Nelerdir?

Akıllı telefonlar günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Fakat bu cihazlar hassas oldukları için koruma amacıyla telefon kılıfları kullanmak önemlidir. Şık, farklı ve özgün tasarımlardaki kılıflar, telefonlarınızı birer aksesuara dönüştürürken aynı zamanda hasar görmelerini engeller. En çok tercih edilen kılıf türü ise şeffaf olanlardır. Zaman içinde sararan kılıfınızı ilk günkü gibi şeffaf hale getirmek istiyorsanız, şeffaf telefon kılıfı temizleme yöntemlerini inceleyebilirsiniz.

Teknolojinin hayatımızın her yerinde yer ettiği bu çağda akıllı telefonlarımız sürekli elimizde bulunur. Farklı yerlere konulduğundan ve birçok mekâna girmesinden dolayı, kılıf ve telefonlar kolayca kirlenebilir. Temizlenmeyen kılıflar ve telefonlar, bakterilerin çoğalmasına neden olur ve bu sağlık açısından düşündürücü bir durum yaratır. Özellikle şeffaf telefon kılıfı kullanıyorsanız, zamanla sarılaşma yaşayabilirsiniz. Peki, şeffaf telefon kılıfı neden sararır ve nasıl temizlenir? Hadi birlikte öğrenelim.

Şeffaf Telefon Kılıfı Neden Sararır?

Şeffaf telefon kılıfı neden sararır?
Sararan telefon kılıflarının sebeplerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Şeffaf kılıfların sararmasında en büyük etken sigara dumanıdır. Sigara içmeyen biri olsanız bile, içilen bir ortamda bulunmak kılıfın sararmasına sebep olabilir. Bu yüzden sigara içilen alanlardan telefonunuzu uzak tutmalısınız.
  • Güneşin zararlı ışınları, insan cildine olduğu gibi telefon kılıflarına da zarar vermektedir. Zamanla sararmanın önemli bir nedeni olan güneş ışınlarından cihazınızı korumak sararmayı geciktirebilir.
  • Vücudumuzun yaydığı ter ve doğal yağlar da sararmaya yol açar. Asit ve yağ, telefon kılıfı ile temas ettiğinde zamanla sararmasına neden olur.
  • Aynı zamanda çalıştığınız ortamın da önemi büyüktür. Örneğin; kimyasal maddelerin bulunduğu bir fabrikada çalışıyorsanız, havadaki kimyasallar sararmaya neden olabilir.
  • Tüm bunların yanı sıra, aldığınız kılıfın kalitesi de etkileyici bir faktördür. Kalitesiz ve kimyasal bileşenler içeren kılıflar, kısa sürede sarar. Kaliteli ve güvenilir bir kılıf tercih ederek düzenli olarak temizlersek, sararma süresini uzatabiliriz.

Şeffaf Telefon Kılıfı Beyazlatma Yöntemleri

Evde bulunan malzemelerle sararan şeffaf telefon kılıfı beyazlatılabilir. Yumuşak, silikon ve plastik kılıfları temizlemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

1-) Karbonat, Sirke ve Limon

Şeffaf telefon kılıfı temizleme yöntemleri - karbonat
Her evde bulunan sirke, limon ve karbonat, doğal temizleyici ürünlerdir. Bu maddelerle birçok malzemeyi beyazlatmak mümkündür.

  • Bir miktar karbonatı su ile karıştırarak kıvamlı bir macun elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfı üzerine sürün ve iyice ovalayın. Bir süre bekledikten sonra kılıfı yıkayın. Beyazladığını fark edeceksiniz.
  • Sirke ile etkili bir sonuç almak için elma sirkesi veya beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir kapta sirke ile suyu karıştırın. Sonrasında telefon kılıfını bu karışımda 12 saat kadar bekletin. Kılıfı çıkardığınızda beyazladığını göreceksiniz.
  • Elma sirkesini bir bardak su ile karıştırarak iki yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karışımı 1-2 saat bekletin. Elde ettiğiniz karışımı diş fırçası ile kılıf üzerine sürüp ovalayın. Ardından ılık su ile durulayıp kurulayabilirsiniz.
  • Doğal ağartıcı olarak bilinen limon yöntemini de deneyebilirsiniz. Yarım limonu kılıfa sürerek ovalayın. Kılıfın bütün yüzeyini limonla ovaladıktan sonra bir süre bekletin. Akabinde su ile durulamanız yeterlidir.

2-) Kimyasallar – Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton

Şeffaf telefon kılıfı temizleme yöntemleri - kimyasallar
Evdeki kimyasal temizlik ürünlerini telefon kılıfını temizlemek için kullanabilirsiniz.

  • Çamaşır suyunu su ile seyrelttikten sonra bir kap içine dökün. Telefon kılıfını bu karışımda bir süre bekletin ve sonrasında kılıfı çıkardığınızda beyazladığını göreceksiniz.
  • Cif, birçok evde sıklıkla bulunan bir temizlik ürünüdür. Kılıfın üzerine bir miktar sıkın ve diş fırçası ile iyice ovalayın. Bir süre sonra sararan bölgelerin renginin açıldığını fark edeceksiniz.
  • Aseton, temizleme yöntemleri arasında yer almaktadır. Pamuk yardımıyla kılıfa uyguladığınız aseton, bir süre sonra kılıfı beyazlatabilir.

Bu kimyasal ürünleri kullanırken, kılıfın malzemesine zarar verme olasılığı bulunduğundan dikkatli olmak önemlidir. Ayrıca, oksidasyon nedeni ile oluşan sararmalar için bu malzemeler pek etkili olmayabilir.

3-) Diş Macunu ve Alkol

Şeffaf telefon kılıfı temizleme yöntemleri - diş macunu
Diş macunu, dişlerdeki sararmayı giderdiği gibi telefon kılıfındaki sararmalar için de etkili bir yöntemdir.

  • Sararan şeffaf kılıfın üzerine bir miktar diş macunu sürün ve diş fırçası ile iyice ovalayın. Ovaladığınız bölgelerdeki sararmaların açıldığını göreceksiniz. Kılıfın her tarafını güzelce ovaladıktan sonra durulayıp kurulayın.
  • Alkol, güçlü bir temizleyici ve ağartıcıdır. Sararan telefon kılıfı üzerinde de etkili bir şekilde kullanılabilir. %75 oranında tıbbi alkol alarak kılıfı 10 dakika kadar bu alkol içerisinde bekletin. Sonrasında nemli bir bez ile silmeniz yeterli olacaktır.

4-) Silgi, Sabun ve Deterjanlar

Sabun
Temizlik ürünleri, yalnızca sararmayı gidermekle kalmaz, aynı zamanda telefon kılıfını daha hijyenik hale getirir.

  • Mat bir görünümdeki şeffaf kılıfları tercih ediyorsanız, kalem izlerini silen silgiler bu kılıfların temizlenmesine yardımcı olabilir. Ancak parlak kılıflar için silgi çok etkili olmayacaktır. Silgi ile mat kılıfların her yerini silerek temizleyebilirsiniz.
  • Sabun, çamaşır veya bulaşık deterjanıyla temizlemek için, bir miktar su ile bu ürünleri karıştırarak diş fırçası ile kılıfa uygulamanız gerekmektedir. Oksidasyon kaynaklı sararmalar için etkili olamayabilir, ancak bir miktar azalma sağlayabilir. Ayrıca, telefon ve kılıfın hijyenini sağlamak için de bu ürünlerden yararlanabilirsiniz.