Nasıl Yapılır?

Bilgisayar Kursu Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Bilgisayar kursları, bilgisayar kullanımı konusunda bilgisi olmayan bireyler ya da mevcut bilgilerini geliştirmek isteyenler tarafından tercih edilir. Eğitim programlarına katılarak başarılı bir sınav sonucunda sertifika edinme imkanınız vardır.

Herkes eğitim programına katılabilir. Bilgisayar konusunda hiçbir bilgisi olmayanlar, temel seviyeden başlayarak eğitim alabilir. Başlangıç seviyesindeki kursiyerler, bilgisayara giriş, donanım bilgisi, Windows ve Microsoft Office gibi konularda eğitim alırlar. Eğitim sonunda sınava girme hakkı kazanırlar.

Elde edeceğiniz bu eğitim, temel düzeyde gereken bilgisayar kullanma becerilerinizi kanıtlayacaktır. Bu kurslara katılan pek çok aday, çeşitli alanlarda iş fırsatları elde etmektedir.

Bilgisayar kurs sertifikasına sahip olduğunuzda kamu veya özel sektördeki birçok kurumda görev alabilirsiniz. Günümüzde, birçok sektörde bilgisayar kullanabilme yetkinliği önem arz ediyor. Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketlerde bilgisayar bilgisi, temel gereksinimlerden biridir. Başvurduğunuz kurumda bilgisayar işletmeni olabilmek için bilgisayar kullanımınızın belgelendiği bir eğitim almanız gerekmektedir.

Bilgisayar kursu nedir, ne işe yarar

Bilgisayar sertifikası, pek çok sektörde geçerlidir. Bilgi işlem departmanlarında önemli bir rol üstlenir. Özel sektörde çalışacak kişilerin bilgisayar becerilerine sahip olmaları son derece önemlidir. Eğitimin yanı sıra, bireylerin kendilerini sürekli geliştirilmeleri de oldukça önemlidir.

MEB onaylı bilgisayar sertifikası, minimum 160 saatlik uzaktan eğitimle edinilebilir. Sertifika sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilir. Her öğrenci için beş sınav hakkı bulunmaktadır. Eğitim programını tamamladıktan sonra katılacağınız MEB sınavı toplamda iki bölümden oluşur. Geçme notu, 100 üzerinden 45’tir. İlk sınav, test formatında yapılır. Bu testte 45 ve üzeri puan alan öğrenciler, uygulama sınavına katılma hakkı elde eder.

Öğrencilerin uygulama sınavından da 45 puan ve üzeri alması gerekmektedir. Gereken puanı alan öğrenciler, MEB onaylı bilgisayar sertifikası alma hakkı kazanır. Günümüzde, kursiyerler uzaktan eğitim sayesinde ihtiyaç duydukları belgeleri alabilirler. İnternete bağlı tüm cihazlardan eğitimlere katılmak mümkündür.

Günümüzde e-devlet onaylı bilgisayar sertifikası programları da mevcuttur. Kurs programını başarıyla tamamlayan ve yeterlilik sınavını geçen kişiler, e-devlet onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası almaya hak kazanır.

Kamu ve özel sektörde iş başvurularında kullanılan bu sertifikanın geçerliliği, E-devlet üzerinden de kontrol edilebilir. E-devlet onaylı sertifikalar, özellikle iş başvurusunda avantaj sağlar.

Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip bireyler geniş bir kariyer yelpazesinde çalışabilirler. Birçok işletmenin bilgisayar altyapısına dayandığını düşünürsek, bu alanın oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Eğitim esnasında kazandığınız becerilerle bilişim sektöründe kendinize yer edinebilirsiniz.

Bilgisayar sertifikasına sahip bireyler pek çok alanda uzmanlaşabilir. Kurs programına katılmakla aşağıdaki yetkinlikleri kazanabilirsiniz:

  • Bilgisayar kullanımı ile ilgili becerilerinizi geliştirebilirsiniz,
  • Windows işletim sistemini ileri düzeyde kullanabilirsiniz.
  • Microsoft Word programı ile belgeler oluşturabilirsiniz.
  • Microsoft Excel üzerinden sayısal hesaplamalar ve tablolar oluşturabilirsiniz.
  • Microsoft PowerPoint ile etkili sunumlar hazırlayabilirsiniz.
  • İnternet uygulamalarını öğrenerek sosyal medyayı daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

İş başvurularında sahip olduğunuz bilgisayar kursu sertifikası, diğer adaylara göre bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.

OnlineYaşam

Yaşamın "online" hali