Listeler

En İyi Canlı Yayın Uygulamaları – 2024

Canlı yayın uygulamaları, internet kullanıcılarının hemen hemen birkaç basit adımla yayın yapmalarını sağlıyor. Bu platformlar, yayın yapmanın yanı sıra diğer kullanıcıların başlattığı yayınları da izleme imkânı sunuyor. Peki, bu amaçla hangi programlar kullanılabilir?

Bu yazıda, insanların kolayca yayın açabilmesine olanak tanıyan başarılı hizmetleri sıraladık. Canlı yayın programları listemize göz atarak beğendiğiniz bir uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Canlı Yayın Uygulamaları Listesi

  • Twitch
  • YouTube
  • Instagram
  • Kick
  • Facebook
  • Discord
  • TikTok
  • Nimo TV
  • Bigo Live
  • Likee
  • Kwai

SOSYAL MEDYA

2024’te En Çok Aboneye Sahip YouTube Kanalları

2024’te en çok aboneye sahip YouTube kanalları hakkında arayışta olanlar için bir rehber hazırladık. İşte dünyanın en büyük YouTube kanalları!

Canlı yayın yapma programı önerileri listemizdeki hizmetlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Twitch

2011 yılının Haziran ayında hizmete sunulan Twitch, canlı yayın yapmayı son derece kolay hale getiriyor. Günümüzde dünya çapında belirgin bir popülariteye sahip olan bu platform, her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

Büyük ölçüde oyun yayınlarına odaklanan hizmet, ASMR, Yeme İçme, Müzik ve Sohbet gibi birçok farklı kategoriye de sahip. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolay kullanım sunan Twitch’te yayın açabilmek için öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

YouTube

2005 yılının Şubat ayında faaliyete geçen YouTube, günümüzde dünyadaki en popüler video paylaşım platformlarından biridir. Çok sayıda internet kullanıcısı, bu platformda uzun süre vakit geçiriyor; bu da içerik çeşitliliğinin bir sonucu.

YouTube’da vloglardan oyun videolarına, teknolojiden yemek tariflerine kadar pek çok içerik bulmak mümkün. Google hesabınızla giriş yaparak canlı yayın yapabilir veya diğer kullanıcıların yayınlarını izleyebilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü ile geri sarma işlevi de mevcut.

Instagram

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, 2010 yılının Ekim ayında kullanıcılarla buluştu. 2012’de Facebook (şimdiki adıyla Meta) tarafından satın alındı ve hızla popülerliği arttı.

Kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşımını sağlamakla birlikte canlı yayın özelliği de sunuyor. Uygulama üzerinden kolaylıkla yayın açabilir veya diğer kişilerin yayınlarını izleyebilirsiniz. Instagram canlı yayın özelliği oldukça kullanıcı dostu.

Kick

Son yıllarda popülerlik kazanan Kick, ağırlıklı olarak oyun yayınlarıyla tanınıyor. Ayrıca “Sohbet”, “Yiyecek ve İçecek”, “ASMR”, “Haberler” ve “Yazılım Geliştirme” gibi çeşitli kategoriler de mevcut.

Platform üzerinden yayınlar hesap oluşturmadan izlenebiliyor ancak yorum yapabilmek için üye olmak şart. Kick’te canlı yayın başlatmak oldukça kolay; sadece birkaç adımda yayın yapabilirsiniz.

Facebook

2004’ten beri hizmet veren Facebook, dünya çapında en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Uzun yıllardır süren popülaritesi ile dikkat çeken platform, gönderi paylaşımının yanı sıra canlı yayın da yapmanıza olanak tanıyor.

Discord

Android, iOS ve Windows dahil birçok platformda kullanılabilen Discord, 2015’in Mayıs ayından beri hizmet vermektedir. Kullanıcıların mesaj yoluyla iletişim kurmasına izin verirken, aynı zamanda yayın açma işlevine de sahiptir.

Yayın özelliklerinin yanı sıra sunucu sistemine de sahip uygulamada, kendi sunucunuzu oluşturabilir veya diğer kullanıcıların sunucularına katılabilirsiniz. Ekran paylaşım özelliği ile güçlü bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

TikTok

2015’te hizmete giren TikTok, kısa sürede dünya çapında büyük bir popülerlik elde etti. ByteDance tarafından geliştirilen bu platform, kullanıcıların kısa videolar paylaşmasına olanak tanıyor ve canlı yayın fonksiyonu da barındırıyor.

Başarılı arayüzü ile yayın açmak için iki ana kriter var; en az 18 yaşında olmalı ve en az 1000 takipçiye sahip olmalısınız.

Nimo TV

2014’te hizmete sunulan Nimo TV, popüler canlı yayın uygulamaları arasında yer almakta. Twitch ile benzerlik gösteren bu platformda, ağırlıklı olarak oyun yayınları yapılıyor. PUBG, Clash of Clans, Mobile Legends, League of Legends ve Fifa Mobile gibi oyunlarla çeşitli kategoriler mevcut.

Canlı yayın açabilmek için hesap oluşturmanız gereken Nimo TV’de, hesap oluşturduktan sonra pratik bir şekilde yayın yapabilirsiniz. Diğer kullanıcıların yayınlarını izlemek için giriş yapmanıza gerek yoktur.

Bigo Live

Yıllardır popülerliğini koruyan Bigo Live, çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bir platformdur. PUBG Mobile, Mobile Legends, Candy Crush, Free Fire ve The Sims 4 gibi birçok oyun kategorisi mevcut.

Kolay bir kullanıcı deneyimi sunan uygulamada çeşitli filtreler de bulunmaktadır. Bigo Live’da kendi yayınınızı açabileceğiniz gibi diğer kullanıcıların yayınlarını da izleyebilirsiniz. Google Play Store’da 500 milyondan fazla indirilmiştir, hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Likee

Likee, kullanıcıların kısa videolar oluşturmasına ve bu videoları paylaşmasına olanak tanıyan oldukça popüler bir platformdur. Uygulamada bulunan araçlarla eğlenceli videolar oluşturmak mümkün.

Birçok kişi tarafından tercih edilen Likee, video oluşturmanın yanı sıra canlı yayın yapma özelliği de sunmaktadır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar uygulama üzerinden kolayca yayın başlatabilirler.

Kwai

TikTok benzeri uygulamalar arasında yer alan Kwai, kullanıcıların kısa video paylaşımını teşvik ediyor. Kullanıcı dostu arayüzü ile kolay bir kullanım imkânı sunarken, canlı yayın özelliği de mevcut. Uygulama üzerinden diğer kullanıcıların yayınlarını izleyebilir veya dilediğiniz gibi bir canlı yayın başlatabilirsiniz.

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları
MOBİL

Android İçin En İyi Görüntülü Görüşme Uygulamaları

Android için en iyi görüntülü görüşme uygulamaları arayan kullanıcılar için faydalı bir liste hazırladık.

Bu yazıda canlı yayın uygulamaları listesi sunuldu. Belirttiğimiz uygulamaların indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

OnlineYaşam

Yaşamın "online" hali