Kararınızı Vermeden Önce Düşünmeniz Gereken 6 Önemli Neden
Hamileyken boşanma durumu, anne için oldukça zorlu ve stresli bir süreç olabilir; bu durum hamileliği de olumsuz etkileyebilir. Hamilelik sürecinde bir kadının zihinsel, fiziksel ve duygusal desteğe ihtiyacı vardır.
Hamileyken boşanma davası açmanın etkileri ya da bu sürecin ilerleyen dönemlerdeki yansımaları daha da derin olabilir. Bu durum, çocuk yetiştirmenin getirdiği zihinsel ve fiziksel zorunluluklar gibi sorumlulukları içermektedir.
Çocuk yetiştirmenin sadece maddi boyutu yoktur; çocukların bolca sevgiye, zamana ve enerjiye ihtiyacı vardır. Hamileyken boşanmanın, çocuğunuzun büyümesine sağlıklı bir ortam oluşturup oluşturmayacağını değerlendirirken, düşünülmesi gereken birçok faktör vardır.
Ancak, bir avukat aramadan ve yasal ayrılık talebinde bulunmadan önce, bu makaleyi dikkatlice okumanızı öneririz. Makalenin sonunda, hamilelik sürecinde boşanmayı yeniden düşünmenin neden bu kadar sağlıklı bir seçenek olabileceğine dair bazı nedenler bulacaksınız. Hem kendi hayatınız hem de bebeğinizin geleceği ile ilgili bu önemli kararı vermeden önce bir kez daha düşünmek her zaman faydalı olabilir.
HAMİLELİKTE BOŞANMA KARARINIZI GÖZDEN GEÇİRMENİZ İÇİN 6 NEDEN
1. Duygusal stres altında önemli kararlar almayın
Eğer boşanma sürecinde hamileyseniz, bu dönem boyunca hormonlarınızda sürekli değişimler yaşanacaktır; bu da duygusal durumunuzu etkileyebilir. Ayrıca, eşinizin de hamile olması durumunda, onların hormonal değişikliklerine uyum sağlama gerekliliğiniz vardır.
Bütün bu faktörler, ilişkiye ciddi bir stres yükleyebilir. Hamileyken boşanma isteğinin göz ardı edilmesinin nedeni de tam olarak budur.
Hamilelik öncesinde sorunlar var olsa bile, bebeğiniz doğduğunda ve bir nebze normale döndüğünüzde, önemli kararlar almak için daha iyi bir zihin durumuna kavuşabilirsiniz.
2. İki ebeveynle çocuklar daha iyi gelişim gösterir
Bu konu yıllardır tartışılmakla birlikte, çocukların iki ebeveynli bir evde daha iyi gelişim gösterdiğine dair birçok veri bulunmaktadır. Heritage.org’a göreyse, boşanmış çocukların yoksulluk, genç ebeveyn olma ve duygusal sorunlar yaşama olasılıkları daha yüksektir.
Ayrıca, bekar annelerin daha yüksek fiziksel ve zihinsel hastalık riski taşıdığı ve bağımlılık sorunları yaşadığına dair veriler de bulunmaktadır. İki ebeveynli bir evde çocukların durumu daha stabil olmaktadır. Bu da hamileyken boşanmayı yeniden düşünmeniz için bir başka sebeptir.
3. Tek başına hamile kalmak zordur
Herhangi bir bekar ebeveyn, sürekli bir partner desteğinin onlara birçok konuda kolaylık sağladığını belirtir; bu durum hamilelik ve bebeklerin bakımı sürecinde de geçerlidir.
Küçük bir insanın sizin içinde büyüdüğü bir dönem geçirdiğinizde, bu süreç fiziksel olarak zorlayıcı olabilir. Evde sürekli ulaşabileceğiniz birisinin varlığı birçok açıdan büyük bir avantaj sağlayabilir.
4. Ek finansal desteğe ihtiyaç duyarsınız
Mali yükümlülüklerinizi karşılayamamak yüksek bir stres kaynağıdır; ayrıca, boşanma sürecindeki hamilelik, doğmamış çocuğunuza karşı olan sorumluluklarınızı sürekli hatırlattığı için bu stresi artırabilir.
Bir bebek sahibi olmak, yaşam tarzınızda köklü değişiklikler yapmanızı gerektirir. Eğer hamilelik sırasında boşanma kararı alırsanız, bu ilave bir mali yük getirebilir.
Doktor ziyaretleri, bebek odası hazırlıkları ve sağlıklı doğum için yeterli finansmana sahip olduğunuzdan emin olmak derken, mali durumunuz zaten ciddi bir baskı altında kalabilir. Üstüne boşanmanın getireceği ek mali yük, bunu daha da zorlaştırabilir.
5. İki ebeveynin varlığı önemlidir
Aile, bir mekanizma gibi çalışır; üyelerinin her biri bir dişli görevini görür. En küçük bir dişlinin eksikliği, aksamaya yol açabilir. Bu benzetme, çocuk bekleyen bir aile için daha da geçerlidir.
24 saat boyunca emzirme ve bebek bezi değiştirme gibi zorluklar yaşanacak ve bu durum her iki ebeveyni de uyku yoksunluğuna sokabilir.
Evde yalnız olduğunuzda yeni doğmuş bir bebeği idare etmenin zorluğunu düşünün. Bebeğiniz büyüdükçe evde başka bir bireyin desteğine sahip olmak, hamileyken boşanmaktan kaçınmanın bir diğer sebeplerinden biridir.
6. Bir bebek bir umut kaynağı olabilir
Hiçbir çift “ilişkilerini kurtarmak” amacıyla çocuk sahibi olmamalıdır. Ancak gerçekte, eşinizle birlikte yarattığınız mucizeye baktığınızda, bazı anlaşmazlıkların önemsiz veya en azından düzeltilebilir hale geldiğini görebilirsiniz.
Bebeğinizin büyütülmesi için her ikinize de ihtiyaç var ve hamileyken boşanma kararınızı yeniden gözden geçirmek isterseniz, birbirinize düşündüğünüzden daha fazla bağlı olduğunuzu fark edebilirsiniz!